Nasveti za dober spanec v poletnih nočeh

Ko se temperature dvignejo, je lahko spanje pravi izziv. Da bi ti pomagali prebroditi vroče noči, smo pripravili nekaj nasvetov za dober spanec. Prav tako želimo, da ti bo udobno, zato ti zraven predstavljamo našo kolekcijo Special Edition, ki vključuje udobne in elegantne kratke spalne srajce s kratkimi rokavi, spalne srajce in pižame z rokavi dolžine ¾ ter hotty pižame.

Ustvari prijetno okolje za spanje

Za dober spanec ustvari prijetno in udobno okolje. Poskrbi, da bo spalnica temna, tiha in hladna. Temne zavese lahko zaustavijo svetlobo, medtem ko ti bo ventilator ali klimatska naprava omogočila, da ohraniš prijetno temperaturo. Prav tako je pomembno, da iz prostora odstraniš vse moteče naprave, kot sta televizija ali računalnik.

Izberi posteljnino iz lahkega materiala

Pri izbiri posteljnine za poletne noči se odloči za lahke in zračne materiale, ki ti bodo omogočili večjo zračnost in pomagali uravnavati telesno temperaturo. Te tkanine bodo prav tako absorbirale vlago in ti nudile boljše spanje. Izogibaj se težkim odejam in se raje odloči za tanko pregrinjalo ali rjuho.

Ohrani redno spalno rutino

Eden od najpomembnejših dejavnikov za dober spanec je doslednost. Poskusi iti v posteljo in vstati ob istem času vsak dan, tudi ob vikendih. Ta rutina bo pomagala uravnati tvoj notranji biološki ritem in posledično se boš lahko pohvalila s kakovostnim spancem. Če imaš težave s spanjem, lahko poskusiš ustvariti sproščujočo rutino pred spanjem; dobrodošlo je branje knjige ali poslušanje pomirjujoče glasbe.

Izogibaj se težki hrani in pijači pred spanjem

Težka hrana in alkoholne pijače pred spanjem lahko motijo spanec. Izogibaj se velikim obrokom in močnim pijačam vsaj dve uri pred spanjem. Namesto tega izberi lahek prigrizek. Prav tako omeji vnos kofeina popoldne in zvečer.

Bodi aktivna

Redna telesna aktivnost lahko pomaga izboljšati tvoj spanec, vendar se izogibaj intenzivnim vadbam tik pred spanjem. Treniraj čez dan, znebi se napetosti in izboljšal svoje počutje. Telesna aktivnost bo pripomogla k temu, da boš od jutra do mraka prekipevala od energije, ponoči pa boš lažje spala.

Spij zadosti tekočine

Za splošno zdravje in dobro počutje je pomembno, da spijemo zadosti vode. Poskrbi, da boš spila dovolj tekočine vsak dan, ne glede na številne obveznosti, ki jih imaš. Vendar se izogibaj prevelikim količinam tik pred spanjem, da ti ne bo treba vstajati ponoči.

Uživaj v sproščujočih večernih aktivnostih

Večerne aktivnosti, ki te sprostijo, ti lahko pomagajo pripraviti telo in um na spanje. Poskusi z meditacijo, globokim dihanjem ali jogo, ki lahko zmanjšajo stres in tesnobo. Sproščujoča kopel z eteričnimi olji, morda iz sivke, ti lahko prav tako pomaga, da se pred spanjem umiriš.

Omeji uporabo elektronskih naprav

Modra svetloba, ki jo oddajajo mobilni telefoni, tablice in računalniki, lahko moti naravni spanec. Poskušaj omejiti uporabo teh naprav pred spanjem. Namesto tega raje prisegaj na sproščujoče aktivnosti, kot sta branje knjige in poslušanje glasbe.

Izboljšaj kakovost svojega spanca

Eterična olja, kot je sivkino, ti lahko pomagajo izboljšati kakovost spanja. Poskusi nekaj kapljic le-tega nanesti na vzglavnik ali uporabiti difuzor v spalnici. Sivka ima pomirjujoč učinek, ki lahko zmanjša stres in tesnobo ter pomaga hitreje zaspati. Prav tako ti lahko pomaga kamilični čaj.

Zaspi v pižami ali spalni srajci LELOSI iz kolekcije Special Edition

Tvoja izbira pižame ali spalne srajce lahko bistveno vpliva na spanec. LELOSI ponuja kolekcijo Special Edition, ki vključuje dolgo pižamo, kratko spalno srajco in hotty pižamo. Izdelane so iz materialov, ki uravnavajo toploto in zagotavljajo nebeško udobje. Eleganten detajl čipke dodaja prefinjen videz, tako da boš tudi v spalnici videti glamurozno. Po želji lahko pri spalnih srajci izbiraš med kratkimi rokavi ali takšnimi, ki so ¾ dolžine. Prav tako se pižame ponašajo tudi z rokavi ¾ dolžine. Tako ti bo v vročih nočeh resnično prijetno in se boš zjutraj zbudila naspana.

Z upoštevanjem teh nasvetov za dober spanec lahko premagaš vročino in si zagotoviš kakovosten počitek. Pri izbiri pižam in spalnih srajc iz kolekcije Special Edition boš uživala tako v nebeškem udobju kot tudi eleganci.

Želimo ti sladke sanje in lahko noč!

Pripravila: Nikolina Koljanin